Vad är ett kök?

Visst är det märkligt vad de frågor som är minst akuta just nu är de mest intressanta?
 
När industriell tillverkn ger unique kitchen bättre skörd.specialistens intresse sammanfaller med en udda idé - ett kök i annat utförande än det traditionella kombinerat med hållbarhetstanke- går det att söka sig blå efter resultat. Och jag vet inte ens om jag finner något. 
Vilka sökord bör jag ha? Bohemiskt kök? Bohemian kitchen? Odd kitchen? Strange kitchen? Hur har andra på nätet benämnt just den bild eller stil jag är ute efter? Snart frågar jag nog min bibliotekariestab om råd, det brukar hjälpa. 
Men ändock: Vad är ett kök? Vad händer när en fäller in en induktionshäll i en rokokobyrå? Gjuter en betongdiskbänk med ingjutna skålar och kullar att ställa mixern på. Varför är kök i nittiogradiga vinklar och inte organiskt utformade efter våra behov och personlig användning av kök, vi som annars vill hävda oss leva i en individualistisk tid? 
Hur stort kök behöver jag? Hur besparande är ett skafferi och serveringsskåp på övrig köksyta? Kan jag dubbla diskbänksplatsen genom att fälla in en utfällsbar träskiva under betongskivan, som man sedan har fällt ut ett extra ben till och därmed har den extra ytan vid festarrangemang men inte till min verklighet.
  Hur science fiction är ett kök? Är det kanske lättare att få ett kök med patina på det sättet och därmed passa in i övrigt?
Ps. Googla inte på "unika kök". Du kommer bara till ett stort, blågult kampradföretag med industriell tillverkning och urvattningen av oret unik är ett faktum. Sök "unique kitchen" så kan det bli nåt!

Högt ovan molnen

Idag har vi reparerat skorstenen och beundrat utsikten.
 
Under gårdagen var två av mina vänner och kikade. De kom dit innan mig och blev chockade av skicket. Stumma försökte de komma på vad de skulle säga till mig. Sedan kom de på: "Utsikt! Här är jättefin utsikt!". 
 
När jag kliver ur bilen är det vad jag hör de närmaste minuterna blandat med att de inte förstod att skicket "var så dåligt". Hehe. Så vill ni verkligen förstå före och efter får ni komma på visit snart. 
 
(Det ska tilläggas att båda vännerna var lugnade efter att sett hur det ser ut inomhus ^^)

Städa, städa varje fredag....

...och så varje jul!
 
Idag är det städning på rydsbo, inför måndagens golvslipning. Efter vårt detektivarbete har det uppstått lite smuts...
 
 I går fick vi veta det fantastiska;  Lilla E har fått sin första kusin! Sådant är alltid skoj! Men dröjer innan vi kan träffa den lille parveln, EvaLi har skällehosta och i natt även feber.
 
Jag har dividerat med mig själv om tak och takhöjd, och nog ska det kunna bli tjusigt med handhyvlade kilsågade brädor i taket... Takhöjd blir cirkus min höjd plus 3 smartphones, dvs 2,1 m, mellan bjälkarna är det lite drygt 15 cm till. 
 
Framförallt kan vi spara tid. Att måla pärlspont i tak eller att måla brädor sedan sätta upp är ju rätt stor skillnad i.
Visa fler inlägg