Massplantering av träd

Idag har vi planterat lite träd. Vi hämtade skotten hos mina föräldrar i grannbyn. 25 plantor avenbok och en hägg. Vi får väl se om de tar sig. En krusbärsbuske blev det också!


Och expertsvaret på den gula blomman är sommargyllen! Ätbar och läker sår bra, samt är den outslagna blomsterkronan en delikatess i Storbritannien. Fantastiskt vad en får veta bara en frågar! Tack Ann som tog sig tid!


Rivning av garageutbyggnad

Ett steg närmare rätt...

På längan fanns ett skjul som vi förvarat(fördärvat, eftersom det mesta fått slängas..) vissa grejer i när vi gjöt i garaget. 

Men nu var det dags för oss att röja och sortera upp. Ovanpå garaget har vi magasin,  där min fiffige sambo kom på ett smidigt sätt att förvara vårt byggmaterial och ändå få plats med mina framtida möbel-projekt. 


Skjulet har varit vindskydd åt tre hästar,  som gick på vår tomt innan vi köpte det. De har tuggat av det tryckimpregnerade virket och kombinerat med den lilla plats som fanns att gå på, hade de inte det särskilt bra.


Hanna,som kom och hjälpte oss med de tunga grejerna kunde se till byns gamla skola


När tömningen var klar hann vi att montera ner sidoplåtarna. Svågern kom med förslaget att vi skulle tänka till en sväng till om att riva taket. Tja, vi har ju veckan på oss, innan dess gör vi inget. Det är i relativt bra skick, men då det blåser så mycket känns det som om det knappast skyddar något, möjligen som solskydd
...


Oavsett skönt att vara ett steg närmare att måla och få bort den halvt av hästarna uppätna masoniten. 

Ljusa kvällar om våren
Lilla familjen spatserade i trädgården i kväll. Njuta vitsippor i tokblåst, plantera uppdragna körsbärsträd i blivande skogsdungen. Vattna de nyutkomna växterna som förkultiverats. Blir nog inga fler förkultiveringar i år... Har inte tid, då får en göra på annat vis 😊

Vet ni vad de gula blommorna heter?
Visa fler inlägg