Hjälp med färgsättning av hall

Nu när golvet är målat i hallen börjar andra skavanker synas ich en börjar fundera över färgsättningen.


Efter många omgångar av vit linoljefärg på glasverandan är jag sugen på annan färgsättning i hallen.

Jag funderar på att återanvända tapeten som blev över i sovrummet och sätta ovanför dubbelpärlsponten. Men då behöver pärlsponten vara vit och taket målas vitt igen och dörrarna... Vita.

Nä, lite tradigt faktiskt. Stilrent men lite själlöst.

En annan färgsättning jag tänkt är att ha pärlsponten i guldockra, leta upp en ljusgrön tapet och ha taket i guldockra. Dock är jag inte överförtjust i att kombinera gult och grått.

Ett tredje alternativ är att ha pärlsponten ljusgrön, ungefär samma gröna nyans som i barnkammaren, eller mörkgröb och hitta en tapet att sätta ovanpå den nuvarande. Typ denna? 

Nymålat golv på glasverandan...

...smittade av sig på golvet brevid. Heh.Nu är det bara fönstrena och innerdörrarna kvar, men det kommer att ta med tid med tanke på pilligheten så det får vänta. 

Färgval på fönster

Vi står inför att välja färg på längan portar. 

Byggnadsvårdiskt korrekt är det kromoxidgrön som gäller, tänk hur Pettssons hus ser ut. Den färgsättningen. 


Men då borde fönsterna också vara kromoxidgrön på längans fönster och därmed på boningshusets fönster. Den färgen har det också varit en gång.


Men blå tycker jag så fasligt mycket om. Färgsättningen med blått är inte traditionell men kan nog snart räknas till det. Jag tycker om den blå som finns på det vänstra fönstret ovan. Jag vill även ha blå portar vilket min mormor och morfar har, så exempel i verkligheten har jag sett. 

Hm... Jo, det får väl bli blått 😊Visa fler inlägg