Ordning och reda i garaget


Idag sorterar jag i garaget.  I helgen byggde vi en arbetsbänk och verktygstavla. Nu ska alla - alla - grejer in i verkstaden. Puh. Jag hade ingen aning att vi har så mycket verktyg, skruv och penslar! Men skönt att få det samlat och att veta vad en verkligen behöver...
Jag njuter en stund i solen och laddar med d-vitamin. Lindrig brist visar sig i sug efter senapssill 😊 

Förr kom pauserna mer naturligt och lagom, som rökare säger nikotintarmen gärna ifrån. Jag älskade särskilt att hjälpa en husägande vän, för ofta tog vi mer än en cigg. Sedan övergick det till varsin öl, hög musik och en brasa i trädgården in på natten. 


Vi håller på att röja en fägata åt grannen, som vi gärna får göra vad vi vill med. I helgen sågade R upp björken som trillade i höstas, och på riset grillade vi korv. 


Mysigt!  Och det gav mig idén om att vi kan ha en grillplats längst ner på fägatan. Vi har ingenstans att ha en i trädgården, så där blir toppen. Dock behöver vi en längre trädgårdsslang.... 

Justering i grönsakslandet


Uppifrån huset syns det rätt tydligt att landet inte var rakt. Så idag har jag sprungit ut och in om vartannat och lagt ut markeringaf och justerat de om igen.Jag såg till att syselsötta småfolket med en ny kratta, samt lära henne om vikten att vara vän med daggmaskarna. Hon utnämnde sig själv till mormor åt alla daggmaskar och gav var och en som jag tog upp ett nytt hem. Sympatiskt. Hon älskade att höra att de var viktiga för att de åt och bajsade bra...


Idag tog jag två lass med grästuvor och slängde på komposten. Jag tror att alltihop är lite rakare mätt nu, får försöka ta resten av kanten i veckan. Jag funderar på vad jag ska göra med gångarna, om de ska grusas redan nu och grävas ur eller inte... Jag och min bror landskapsarkitekten kom i varje fall fram till att en rondell räcker fint. Och nu blir det mer balans när inte flaggstången hamnar mitt i gången.


I skymningen gick jag ut för att samla ihop allt lite. Vilka härliga dofter och kvitter från fåglarna som mötte mig. Jag som inte trivts något särskilt i skymningen förr börjar nog att ändra mig. Att bara sitta och lukta på våren och lura skymning är ju urmysigt.

Fler möbler på ingång

Jag har samlat på mig en rejäl hög med möbler sedan tidigare, vilket har förvarats på min sambos lager. Inte särskilt ultimat, och äntligen kunde vi ta hem de igen. 


Soffan och skåpet kommer från min sambos bror och svägerskas hus, det som de fick riva innan de kundd bygga sitt nuvarande. Dessa, ett blått skåp och ett brunt skåp fick jag i gåva, vilket jag är väldigt tacksam för! Jag försöket just nu lista ut hur vi ska kunna ha de i köket, eftersom framförallt soffan inte får plats. Får rådfråga brorsan.

Visa fler inlägg