Ett oberoende liv

Varje gång det blir strömavbrott påminns jag om min vision om att vara oberoende av el. 


Förut har jag tänkt mig att ha en rickepump (svenska ordet vet jag inte) som en pumpar upp vattnet med till en kran i köket, ha utedass och vedspis, och sträva efter att ha konserverade, hemodladd grönsaker i matkällaren.

Men! Sambon har som vanligt en smidigare lösning. Genom att ha en pump i källaren kan en bygga upp trycket för hand i hela huset i stället. 😀 låter smidigt.

Än är det inte verklighet, men vi har vårt elverk så länge för de kortare strömavbrotten. För som tur är har vi sällan några längre, rekordet hittills verkar vara elva timmar, och det är ju ingen ålder.

Ett styck pärlspontsgarderob


Eller ja. Jo. Dörrarna ska på plats också,men nu ska vi äta middag hos mina föräldrar. Senare i kväll kanske...


Därmed har det tagit mig ca tio timmar. Totalt nybörjare i just att bygga en garderob. Känner mig mycket nöjd med att vara även praktiker nuförtiden. Bådar gott inför framtidsplanen att bli snickare.


Jag tänkte lägga upp hur jag har gjort senare, en får tänka till lite just när garderoben med dörrar kläs i pärlspont. Men! Inte i kväll. 

Sängkammarens garderob

Igår snickrade jag ihop stommen till ena garderoben 😊 fint va? Eller snart i varje fall...


Ovanpå denna ska vi sätta pärlspont under morgondagen, halv renoveringskaoset. 

Jag ska även ge mig på konststycket att snickra i hop garderobsdörrar. . Spännande 👍 Kom gärna med tips och varningar redan nu!


Några fönster har också kommit på.plats i längan,  våra snickare jobbar på bra. Grym skillnad när en anlitar något, i annat fall hade nog Rydsbo varit sålt vid det här laget på grund av uppbruten förlovning 😝
Visa fler inlägg