Sammanbyggning

När en inte har några projekt på ett tag börjar en grunna på vad som blir härnäst, om ca ett och ett halvt år.

Blir det köket och tvättstuga vi prioriterar eller att inreda längan?

De senaste dagarna har vi funderat på hur en ihopbyggnad av våra hus skulle kunna se ut.

Mellan husen går en till trädgården, men vi funderar på att i stället prioritera en ihopbyggnad. Tanken är att bygga en glasverandaliknande konstruktion, men tycker det är svårt att ha en gammal stil på det ändå.

Så.var det ju det här med trädgården. Att det bara blir en väg in i trädgården kanske inte är så.ultimat. Men tänk om en kan ha både och?

Vi tänker att det kanske går att bygga så att ovanvåningen på det grå huset går ihop med vårt vita boningshus nedanvåning? Kanske ngt som blir vansinnigt dyrt...

Shoot med inspo på ihopbyggnader av två hus!

(såg att gården på kivik art centre hade en snygg när jag var där förra sommaren, men inga bilder så minns inte)

2 år som husägare

Idag firar vi två år som husägare. Fantastiskt! Tyvärr har vi firat det med magsjuka 😥 men vad mycket vi lärt oss på två år, både vikten av att renovera giftfritt men också vikten att ta hand om sig för att orka renovera själv. Två år som fått mig att överväga att bli högskoleingenjör, så pass att jag tagit de första stegen till att utöka min behörighet. Men att jobba som bibliotekarie vill jag inte släppa riktigt än, om än jag är föräldraledig just nu.

Men från att riva ner intill korsvirkeshus och sedan bygga upp garderober utanpå det(ja, dörrarna är klara, de ska bara skruvas upp...) till att måla element med linoljefärg, måla dekorativa väggar i barnrummet med en bit av ens hår(hade ingen så tunn pensel!) och återigen riva.

Jag är glad att vi lät oss kasta oss ut, fastän många höjde sina röster. Min pappa sa till oss att vi fick göra våra egna misstag, och det är sannerligen vad de har lärt oss!

Mitt intresse,eller...?

Jag har fått ett intresse av läkeväxter. Jag dammsuger biblioteket på litteratur för att hitta det bästa som jag kan odla i min trädgård. En vitpil för att kunna använda barken mot huvudvärk, ringblomma mot mensvärk, stockros som hostmedicin.

Nyligen läste jag "Herbariet" som tar upp läkande växter och farliga sorter. Där pratar författaren också om kommunikationen mellan blommor och träd,vilket även tas upp i boken "Trädens hemliga liv". Väldigt intressant aspekt i tillvaron. Blommor och träds medvetande är högre än vi kunnat ana förut, vilket ger en extra dimension i ens hem.

Men varifrån kommer intresset?

Min svärmor har luskat fram vem som byggde huset en gång, vilket har visat sig vara en man som stavat sig igenom en läkarbok och läkte såväl människor som djur utifrån det, god hygien och sunt förnuft.

Hit kom folk från när och fjärran för att få hjälp, dock vårdades inga i hemmet. Det känns spännande och får mig att fundera hur det påverkar mig. Vi sägs ha spöken hos oss; kanske han ser till att befästa kunskapen på nytt genom oss?

Oavsett är det intressant att lära sig den smått bortglömda kunskapen.

Ps. Jag lovar att berätta vad svärmor kom fram till om tidigare generationer 😊

Visa fler inlägg