Lätta brunnslock - hur länge håller de?

Det har kommit ett nytt direktiv i kommunen om lätta brunnslock till slamtömning. De får inte väga över ett visst antal kilo, och allt väl så långt, bra att en arbetsmiljöfråga uppmärksammas.


Men! DET ÄR I PLAST! 

Jag blir knäpp. Ett stort, tungt och hållbart lock byts ut mot ett, som visserligen i nytt skick håller en hög belastning, men jag är skeptisk till plast som ska åldras utomhus. Brukar sällan bli bra.

Eftersom sambon är rörmokare så är det han som tog beslut om locket på eget bevåg. Jag är intresserad av att få veta vilka alternativ som egentligen finns. Förutom att vara tillgänglig närsom i två veckor o hjälpa till med locket när de kommer. Eller betala straffavgiften. 

Blä för plast i varje fall!


Pill vid ytterdörr

Nu nör glasverandan används och min säkerhet mot möss(en pytteliten pappertuss i dörrspringan) av praktiska skäl inte kan vara kvar, då vi öppnar där ständigt, får jag mustäta. I alla fall tillräckligt så att jag sover gott.

Sedan jag spikade igen hålet ner mot källaren har vi inte haft problem. Eller ja. Vi lade väl ut gift i samma veva, men ändå. Inga möss, tror mestadels tack vare tätnibg med fastskruvad bräda.Eftersom dörren är i förfärligt skick kan jag inte låta bli att pilla på färgen, och upptäcker lite färglager. Jag är väldigt sugen på att måla härinne, eftersom färgen har flagnat så. Men samtidigt har det en charm i sig. Vi får väl se vad som hinns.


Omplantering på glasverandan

Mina vänner pelargonerna har överlevt vintern på den ljusa glasverandan. Jag klippte inte ner någon av dom, dels för att de är tätt buskiga pga mina spontana vattningar, men mest för att jag glömde det.

Idag var det dags att plantera om pelargonerna, plocka bort vissna blad. Jag fick veta av mamma (hon och min bror Jonas är mina rådgivare inom allt som växer) att en inte ska plantera om i större krukor. Minns dock inte varför, men är tacksam för den nya kunskapen! 


Efter ett hektiskt renoveringsår har vi lärt oss att jobba och pausa är lika viktigt. Så då gör vi det. Gött att kunna vara härute igen!

Visa fler inlägg