Innertak i sängkammaren

I somras målade jag stockpanel med äggoljetempera,  och nu var det dags att sätta upp detsamma i sovrummet. Äntligen!Uppe på garaget var både luftigt och varmt vid målningen, så färgen torkade tokfort.


På baksidan behövs det sågas spår för att undvika att brädan slår sig. Vi fick besök så en av våra snickare hjälpte R med att såga spår. När jag kom tillbaka förstod han inte riktigt att jag var lika delaktig i renoveringen och sågningen, så han släppte först inte det i från sig. Men snart så gick det upp ett ljus 😊

(För övrigt inte första gången. Ofta när folk frågar oss hur renoveringen går, frågar de R. Det förutsätts att det är hans projekt och han som kan, fastän det nästan börjar att bli tvärtom... Men samma erfarenhet och säkerhet har jag inte än, men det tar sig!)


I rummet tinade vi upp papp, för att undvika nedfall mellan brädor. Typ hängslen och livrem där.Bra med en lång sambo!


Längs ena sidan satte vi en regel att fästa i.Det är bra fint att renovera med sin sambo. Det är lite som att lära sig dansa i hop, hitta samma rytm och känna den andras steg. Taket uppe! Eller nästan hela... Lite klurigt vid sättugnsplattan.......Men inget problem är för stort för oss!


Får väl snart ta och svärta upp drottningen i sängkammaren också. Känns skönt att få upp innertaket.

Nästa steg är att sätta upp fönsterfoder, platsbyggda garderober och putsa väggen. Sen är det lister och sen.... Sen kan vi flytta in sängen! 💕