Renande växter

En kan lätt bli paralyserad inför alla giftlarm och cancervarningar som går. Men du måste inte renovera och eliminera alla gifter för att förbättra de giftiga värdena i ditt hem. Du kommer långt genom att skaffa ett gäng med krukväxter! 
Hur vet vi detta då? NASA har tidigare gjort en undersökning på växters inverkan på luften omkring oss. Våra ögon- och luftrörsbesvär och allergier förbättras av blommorna, som tar bort de irrterande ämnena. Växterna motverkar även torr hy.
 
Men borde inte växterna vissna i hop av alla kemikalier, kanske en vän av ordning undrar. Nope! De säger ner det via öppningar i bladen till rötterna och omvandlar det till näring. Jag har aldrig tidigare varit så kompis med mina växter som nu!
 
Gröna, storbladiga växter fångar skadliga partiklar bäst. Det är delvis därför jag har massor med svärmorstungor i vårt sovrum. Som jag tidigare har berättat är sovrummet det viktigaste att gifteliminera, eftersom vi spenderar mycket tid där. 
 
Andra storbladiga och effektiva växter är gullranka, silverkalla, ampellillja, prickblad, palmaralia, fredskalla,  murgröna, fikus, dracena och spjutbräken.
 
Blommande växter som tar bort gifter är brudorkidéer, cyklamen, gerbera, azalea, krysantemum,  höstglöd och julstjärna.
 
Det är bra att kombinera fler, då olika blommor binder olika ämnen. Om du är på jakt efter blommor som renar specifika ämnen så finns en lista här:  http://www.ekobyggportalen.se/ovrig-fakta/giftrenande-krukvaxter/
 
Tänk på att damma av blommorna med en trasa eller i duschen då och då.