Trädgårdsskisser

I födelsedagspresent fick jag ett äppleträd, som jag behöver plantera snarast. Jag får kika efter på vår plan över trädgården, som min rbro har gjort. Den har förändrats en del igen, men detta är nog den mest aktuella jag har ändå. Det är lite gångar som flyttats, komposten, och en rondell mindre.
 
Nedan ser ni gårdsplanen. Innan kändes den sidan som öknen och andra som babylons trädgårdar, men genom att ha gräsmatta på denna sidan också kommer det att smälta samman bättre.
 
Som ni ser så är trappan till verandan framåt på denna sidan, den är normalt åt andra hållet. I framtiden planerar vi att göra om den, eftersom väggarna på den är kassa. En av de bör ingen luta sig åt eftersom vi är rädda att den då ska trilla ut... Tunnare väggar har jag knappt sett. Men förändringen där dröjer, kanske tills det blir akut ;)
 
 
Andra sidan, den som besökaren möter när de kör upp längs med grusvägen, har följande plan:
 
 
 
Två av träden vid grönsakslandet står där. De två åt vänster ska vi plantera.  Buxbomhäcken får vara kvar ett tag till som vindskydd, sedan kommer den kunan tas bort när växtligheterna är tillräckligt stora på andra sidan.
 
Lusthuset ska det vara luftigt kring, då vinden inte kommer att komma åt en inne i det lugna huset. Jag tror det blir topp, och ser framemot att bygga det!
 
Att ordna en plan för sin trädgård är viktigt. Det är inte alla som har en bror som är landskapsarkitekt som kan hjälpa till, men genom att ha en plan så har en alltid att hitta på om andan faller på. Innan blev det punktinsatser utan någon större reda, men genom att veta var nya träd kan stå osv, så är valet givet.
 
#1 - - Lillebror:

Ja visst är det fint att ha en plan ;) Mejlar den uppdaterade kartan. Kram

Svar: gött!
Sara